Review

Ambiciozna i zanimljiva ideja je bila okupiti glumačku ekipu koju će predvoditi Mads Mikkelsen i Eva Green i uz to ubaciti harizmatičnog bivšeg fudbalera, sada glumca u razvoju i revolucionara Eric Cantonu i napraviti western na skandinavski način. Problem je u tome, što je scenario isuviše prosečan i priča mnogo puta već ispričana. Ali daleko od toga, da film ne treba pogledati ili čak preskočiti. Jedna zanimljivost, film je sniman u Južnoj Africi, što nije toliko karakteristično za western filmove.

Osveta kao glavna tema, javlja se sa obe strane, sa strane dobra i strane zla. Danski imigrant Jon Jensen hoće da osveti svoju ženu i sina, dok glavni negativac Henry Delarue, hoće da osveti svog brata.

filmovi salvation

Film previše liči na autentičan američki western. Fotografija u filmu je zaista impresivna i vredi odgledati Salvation samo zbog toga.

Eva Green i Mads Mikkelsen su se već susreli u sasvim solidnom Džejms Bond ostvarenju Casino Royale (2006). Mads je glumio glavnog negativca u filmu, dok je Eva bila Bondova devojka, sa velikom dozom mistike, tada ne toliko karakterično za tu vrstu uloge

YouTube Preview Image

Salvation je moderan predvidljiv western film, koji je odlično skockan i sredjen, sa solidnom atmosferom ali bez prave dinamike, sa previše čistom slikom, stereotipnim i ne-prirodnim dijalozima, i sa epitetom prosečnosti.About the Author

avatar
Milos Itic
Film Noir