Review

Dobro Jutro Maligna Celijo (Good Morning Malignant Cell) je kratak film iz 2004 godine u reziji Marin Malesevica. Film je jako neobican i kritican prema ondasnjem drustvu.

Marin Malesevic je upravo zavrsio sa snimanjem svog novog igranog filma “Apofenija”koji se ocekuje da izadje tek za godinu dana. Osim ova dva naslova imamo i trece delo a to je Srce je mudrih u kući žalosti (The Heart of the Wise Lives in the House of Sorrow) iz 2009 godine.

U ovom kratko filmu, imamo jako neobicnu porodicu koja je u centru paznje. Ova porodica u istom reflektuje i celo drustvo u celini u datom momentu. Otac, neradnik, nezaposlen, sa povremenim napadima amnezije i dozom agresije, majka, koja jedina radi, u bolnici, gde krade lekove, da bi deca posle u skoli prodavali to kao opijate, cerka, koja se ne pojavljuje u filmu, koja je krenula na totalno pogresan put, sin, intelektualac, koji po ceo dan nista ne radi, i malo neobican komsija.

Crni humor u svojoj maksimalnoj varijanti. Film defenitivno nije za svakog. Odredjene deonice su jako vulgarne i teske za gledanje. Porodica Adams na srpski nacin.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Xdo06I0bX8s[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cbFhqNgsNQI[/youtube]

 About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.