Review

Veoma zanimljiv film radjen po noveli velikog ruskog pisca Antona Chekhova. Film mi je preporucio Dragan Mitic. Jako zanimljiva ruska drama sa veoma dobro vodjenom radnjom. Film je rezirao rumunski reditelj Lucian Pintilie, veoma zanimljiv autor. Gluma u filmu je na jako visokom nivou. Sama radnja je fascinatna.

Veoma dobar doktor celu svoju karijeru provodi u jednom manjem gradicu, negde u provinciju u Rusiji. To njegovo odelenje se zove Paviljon VI (Ward 6), gde se uglavnom nalaze pacijenti koji boluju od sizofrenije i ostalih slicnih bolesti. Takoreci, ludaci. Jedan od njegovih najvecih problema je nedostatak prave komunikacije. Jako obrazovan doktor, pun duha i filozofije, nema sa kim da prica u selu, i to mu najvise smeta i najvise nedostaje. Medjutim, upoznaje jednog od svojih pacijenata, bivseg studenta, jako inteligentnog, i sa njim zapocinje komunikaciju.Doktor je presrecan jer je konacno nasao sagovornika po meri. Mada se njihove filozofije razlikuju, i ludak pocinje polako da vrsi prevagu, i prezentuje svom sagovorniku pravu egzistencijalnu filozofiju.

 

Paviljon VI Zoran Radmilovic

Zoran Radmilovic je veoma dobro odglumio. Njemu je jako dobra legla ova uloga. Slicne karakterne crte imao je i u filmu Dusana Makavejeva “Misterije Organizma”. Kadrovi su sirovi, bezbojni i neskladni sto samo produbljuje hladnocu strahovitog nacina postojanja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6kO5PrhEQqg[/youtube]About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.