Preporuke Filmova
Filmovi


April 20, 2012

Stiv Martin: 5 najboljih komedija

Dobrodosli u njegov svet. Jedne godine, na dodeli oskara, on je bio host veceri, i pitao je Ricarda Gira kako se oseca sto nije dobio oskara za glavnu musku ulogu, iako je odlicno odglumio. Gir mu je odgovorio, a potom je Martin dodao “Welcome to my world”. Ovu su 5 njegove najbolje komedije , koje ne smete da propustite. 5 najboljih komedija Stiv Martina.

1. Dead Men Don’t Wear Plaid (1982)

Mrtav covek ne nosi karirano. Kao sto mozete zakljuciti iz naslova radi se o urnebesnoj komediji, sto bi rekli moderni kriticari. Plus parodija na stare noir detektivske filmove. Steve Martin u ovom filmu glumi detektiva.

2. Planes, Trains & Automobiles (1987)

Avioni,vozovi, automobili… Steve Martin u ovom filmu pokusava na praznik da se vrati svojoj porodici i svojoj kuci. Ovaj posao mu otezavaju razne kompanije i jedan covek bez prijatelja po imenu Del Griffith.

3. Dirty Rotten Scoundrels (1988)

Na nasem jeziku prevedeno kao Prljavi Pokvareni Prevaranti. Odlicna komedija sa Majkl Kejnom i Stiv Martinom. Njih dvojica imaju jako zanimljiv posao i nacin kako da prezive. To je zavodjenje bogatih zena, stim da svako ima svoj stil. Martin prilicno prost i efikasan, dok Mr. Majkl Kejn radi malo to prefinjeno. Nevolje nastaju kad se obojica nadju na jednoj istoj teritoriji. Ubrzo pada opklada, i onaj ko izgubi, mora da ode iz jedne od najlepsih revijera. Rezirao Frank OZ

4. Sgt. Bilko (1996)

Narednik Bilko je upravnik jedne kasarne na periferiji Amerike. Medjutim to nije kasarna nalik nijednoj. San svakog vojnika je da bude tamo.

5. Bowfinger (1999)

Prevededeno kao Muckarosi. Reditelj je Frank Oz. Stiv Martin je nesudjeni reditelj. To je njegov san. I resio je da ga ostvrai. Napisao je scenario. Okupio je ekipu. Svih ovih godina ustedeo je 1000 dolara. Glavni glumac mu je Edi Marfi, koji i ne zna da se nalazi u njegovom filmu. Odlicna komedija sa puno zanimljivih fora.About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.
4 Comments


  1. avatar
    Dan

    Just watched Dirty Rotten Scoundrels again for the 100th time – Martin’s performance is one of his best in my opinion. It is such a great film!


  2. avatar
    milan

    “all of me” 1984 pa pet mesta pa sve drugo.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *