Preporuke Filmova
Filmovi


July 12, 2012

3D Filmovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3D film (3D, 3-D, Film sa Tri Dimenzije i S3D),  predstavlja film (motion picture) koji povecava iluziju dubine polja, dubine percepcije. U nekoj formi ovi filmovi postoje jos od 1915. godine. Medjutim tek od 2003. godine, ovi filmovi postaju mainstream.

Da li mozemo reci da je “3D”, nova dimenzija u filmu, postala samo zamena za kreativnost. Termin 3D se povezuje sa jako prosecnim ostvarenjima.

Postoje razni komentari da 3D projekcije predstavljaju cisto bacanje para. Covecanstvo tehnoloski i dalje napreduje, ali po nekim drugim merilima konstantno nazaduje. Cini se da je 3D prikazivanje filma samo jos vece uproscenje vizuelne radnje a ne nadogradnja. 3D je jos jedna ekstra porcija kokica. Lepa gladba za oci, a sta da radimo sa mozgom?

Blokbasteri obiluju 3d efektima. Ljudi koji rade na filmu, sve vise provode vreme u labaratorije a sve manje ispred kamera. Oprema za 3D je jako skupa, i samim tim se povecava i cena karata.

Nisam jos cuo da je snimljen dobar 3D film. Ovo je lista filmova koji su snimljeni u 3d ili su kasnije prebaceni u 3d format.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_3D_films

Naravno za kompletan utisak 3D projekcije, potrebne su vam odgovarajuce naocare.About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.
0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *