Preporuke Filmova
Filmovi


May 25, 2020

Fire (Pozar) 2020

David Lynch and film Fire

Možda je i “osoba” umetnost. Ako se to tako shvati, onda je to David Lynch. Bilo da najavljuje vremensku prognozu ili šeta ulicom ili stvara kreativno delo. Uživajte u desetominutnom eksperimentalnom animiranom filmu iz kuhinje Dejvida Linča.

Zanimljivo je da film u zagradi nosi ime Požar, sto je sasvim razumljivo na našem jeziku, mozda je Linču upravo inspiracija za ovaj film došla sa ovih prostora. Film je odradjen i montiran većim delom 2015. godine. Za animaciju je zadužen Noriko Miyakawa, koja je radila sa njim na trećoj sezoni Twin Peaksa kao Asistent Režije, mada su se znali i pre toga. Muziku je komponovao Marek Zebrowski, kome film deluje melanholično i poetično. On je radio sa njim u njegovom najkomplikovanijem filmu “Inland Empire“, kao i Noriko. To je ta ekipa.

David Lynch je započeo svoju karijeru kao slikar. Mozda se tome i vraća sada, ovo dosta podseća na zanimljivu interaktivnu sliku.

Cela poenta našeg eksperimenta bila je u tome što ja ne bih rekao ništa o svojim namerama, a Marek bi vizuelno interpretirao na svoj načinAbout the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.
0 Comments


Be the first to comment!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *