Review

Jos jedan film “sa stilom”, brace Koen. Rooster Cogburna, glavnog lika u filmu, 1969. je odglumio legenda western filmova John Wayne, a u proslogodisnjem rimejku Joela i Ethana, nimalo losiji, Jeff Bridges.

Radnja se desava na divljem zapadu. Jedna jako mlada devojka hoce da osveti smrt svog oca. U tome joj pomaze, naravno uz odredjenu novcanu nadoknadu, bivsi U.S. Marsal, a sada jedan od najboljih lovca na glave. Konstantno pijan, tvrdoglav, sa povezom preko jednog oka, Jeff Bridges je odlicno prikazao Roostera iz novele Charles Portisa. Ovoj poteri se prikljucuje LaBoeuf, teksaski rendzer, koji je u potpunom kontrastu sa Roosterom. Njega glumi Matt Damon. Potera troje ljudi za odmetnikom sa poslednjim imenom “Chaney”.

Film krase prelepe fotografije, tako da mozete da uzivate gledajuci kako se smenjuju scene bez da obratite paznju na radnju, koja je u krajnju ruku sasvim solidna. Braca Coen su malo preradili scenario koji je u stvari radjen na osnovu jedne novele.

Tim Burton-ova preciznost. Jos jedan u nizu filma brace Coen koji je opravdao ocekivanja. Sto se tice zamerki ima jedna, a to je da su pojedini kadrovi previse rutinski profesionalno odradjeni. U ovom slucaju dobija lepota scene ali gubi “dusa” filma.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CUiCu-zuAgM[/youtube]About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.