Review

The Grey (2012) ili “Sivilo” je jos jedno solidno ostvarenje Irskog glumca Liam Neeson-a. Posle dosta zanimljivog filma “ Unknown ” iz prosle godine, sada se selimo u najhladnije predele Aljaske. Ottway koga u filmu igra upravo Liam Neeson, dozivljava nesrecu, zajedno sa radnicima naftne kompanije, i njihov avion se srusuje u divljinu Aljaske. Njih 7,8 uspeva preziveti ovaj pad, a medju njima je i Wolfhunter (lovac na vukove) Ottway, ciji je zadatak upravo ubijanje ekstremno divljih vukova, i radi kao neka vrsta obezbedjeja za radnike. Liam u filmu glimu coveka kojem nije vise ni do cega, bez nade, bez snova, bez zene, koja kako kaze u uvodnim minutama filma, zena koja ga je ostavila. Na pocetku, ipak on bira zivot a ne smrt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Hfb0-U0ydj8[/youtube]

Jedna od poruka filma je, “uvek moze biti gore nego sto je trenutno”. Film pokazuje dosta zanimljivu borbu  ljudi sa jedne strane i vukova sa druge. U filmu ima izobilja prelepih predela snezne Aljaske. Zvucni efekti su isto dosta odlicno uradjeni.

Bradley Cooper je bio prvi izbor za glavnu ulogu, koga znate iz filmova Hangover i Limitless ali ipak je Liam dobio ovu sansu.

The Grey SnowThe Grey Liam

"Jos jednom kreni u borbu.
Mozda to bude poslednja bitka za koju znas. 
Zivi i umri u ovom danu. 
Zivi i umri u ovom danu."


About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.