Review

Convoy (Konvoj) je jako zabavan film kaoboja Sam Peckinpah-a. Sam je pokupio uobicajenu svoju postavu i snimio jos jedan solidan i veoma gledljiv outlaw film.

Rubber Duck (gumeni patak) kojeg glumi Kris Kristofferson, bezi od zakona sa jos dvojicom prijatelja Bobby “Ljubavna masina” i Spider Mike-a. Oni voze duz Novog Meksika, Teksasa i Arizone. Kako se krecu, pridruzuju im se kamiondzije i sva vozila uglavnom iznad 7.5 tona iz razlicitih mesta duz Amerike. Pod motivom “zajedno smo jaci” krecu u veliki protest protiv zakona i policajaca, jer u to vreme postoje razlicite predrasude, narocito prema kamiondzijama od strane uniformisanih lica.

Konvoj

Zanimljiva tematika, koja je vidjena u mnogim americkim filmovima b produkcije. Veliki broj gledalaca bice na strani kamiondzija jer u mnogim zemljama se policija dozivljava na ovaj nacin. Bilo kakva opsta pravila ponasanja, uvek ce zavisiti i od individualne devijantne prirode odredjenih lica.

Kristofferson je odlican izbor za lidera ovih kamiona. On se nalazi u kamionu koji prevozi lake zapaljive materije. Ali MacGraw koja glumi njegovog partnera se isto jako dobro uklopila u celu pricu, i po frizuri dosta podseca na jos jednu americku modernu glumicu Hali Beri.Western film sa kamionima, sa odlicnom outlaw kantri muzikom, film koji smo svi pomalo gledali kad smo bili mladji, buntovnici sa razlogom, borba protiv zakona ili njegovih velikih rupa, pogledajte Sam Peckinpah Convoy.

Konvoj film

“Cause we got a mighty convoy
Rockin’ through the night.
Yeah, we got a mighty convoy,
Ain’t she a beautiful sight?
Come on and join our convoy
Ain’t nothin’ gonna get in our way.
We gonna roll this truckin’ convoy
‘Cross the U-S-A.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=P5XGvNpWXqA[/youtube]About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.