Review

L.A. Confidential (Poverljivo iz Los Andjelesa) je jedan od najboljih trilera u poslednjoj deceniji dvadesetog veka. Film je radjen po veoma dobroj knjizi.

Radnja se dogadja devedesetih u Los Angelesu. U fokusu su tri policajaca. Edmund J. Exley (Guy Pearce) je policajac koji se striktno drzi pravila, zakona i knjige, drugi kojeg glumi Russell Crowe, ima svoje brutalne tehnike, ne prasta, surov covek koji sve vise dolazi u konfikt sa Edmundom. Treci se vreme zabavlja, vidi policajski zivot kao zanimljivu priliku da gostuje po tv emisijama i cesto dospeva u novine, njega glumi Kevin Spacey. Sva trojica istrazuju seriju zlocina, ali na njihov nacin. Gluma i dijalozi su jako dobro uradjeni.

la-confidential three cops

Soundtrack je radio proslavljeni Jerry Goldsmith. Reditelj je Curtis Hanson, koji je jednim delom bio i producent ovog filma. Jedan od boljih njegovih filmova.

Jedan od boljih noir krimi filma. Intrigantan, inteligentan, zanimljiv. Veoma dosta poznatih glumaca ali odlicno ukljopljenih u pricu. Moram da ga pogledam jos jednom!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5nnFof4KpKY[/youtube]About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.