Review

Slucajno sam se setio danas, za film “Broj 23” u kojem glavnu ulogu tumaci Jim Keri. Jim Carrey je vec i ranije dokazao da ga kriticari ne mogu samo svrstavati u zanr komedija, vec da moze tumaciti glavne uloge u bilo kojim produkcijama i labelama. Reditelj filma “The Number 23”, Joel Schumacher, je veoma poznat i cenjen u krugovima Holivuda. Pre ovog filma imao je iza sebe filmove: 8MM, Phone Booth i The Phantom of the Opera.

Walter Sparrow (JIm Carrey) je obsednut novelom sa nazivom “Broj 23”, za koju on misli da je napisana o njemu. Pocinje da trazi razne dokaze da bi potkrepio svoju sumnju, i to mu jako dobro polazi za rukom. Usput pocinje da gubi razum. U svemu sto pomisli i posmatra, vidi samo jedan broj, broj 23.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4ElUBr6-GLU[/youtube]

Jim je odlicno odglumio, scenario odlicno napisan. U toku filma pokusajte da sto vise primetite detalje koje mozete povezati sa ovim brojem. Evo neke od njih:

  1. Adresa knjizare u kojoj je knjiga kupljena: 599. 5+9+9=23
  2. Volterova soba u azilu. 318. 31-8=23
  3. Datum filma u US: Februar 23, 2007
  4. Volterov rodjendan, 3 februar. 02. 03.

Jako zanimljiv triler, koji drzi paznju, misterija koju otkrivate zajedno sa glavnim glumcem, paranoican film sa puno interesantnih obrta.

Jim Keri broj 23About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.