Review

The Thirteenth Floor – Trinaesti sprat – je jedan od najboljih sf filmova koje sam gledao.

Ukratko radnja filma: Hannon Fuller otkriva nesto veoma vazno. Uspeo je napraviti generisan paralelni svet, tako da svakoj osobi iz stvanog sveta odgovara po jedna osoba iz izmisljenog. Pravi ljudi sa pravim emocijama. Potom, Fuller biva ubijen i policija sumnja na njegovog kolegu Douglas Hall-a. On mora da dokaze svoju nevinost, a jedini nacin je da udje u taj paralelni svet da potrazi dokaze.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Xsl0-ON7P8A[/youtube]

Josef Rusnak je rezirao ovaj jako dobar film. Glavni glumacki par su Craig Bierko i Gretchen Mol. Film mozda malo podseca na Matrix, oba filma su nastala iste godine, 1999. Po meni ovaj film je mnogo bolji od sva tri dela Matrixa. Film je u istoj vrednosnoj sferi sa filmom Dark City. Tema filma “13 floor” postavljaja odrednjena filozofska i naucna pitanja koja idu sa razvojem tehnologije.

Paralelni svet vas vraca u 1930, i tu je ova ideja pokazala kontrast izmedju modernog i crno belog. Fotografija je u filmu odlicna kao i scenario. Veoma inteligentan sf film. Atmosfera je veoma lepo docarana. Malo podseca na film noir. Film drzi paznju.

Ako mislis ono sto ja mislim, nemoj da si pomislio na to

the-thirteenth-floor barthe-thirteenth-floor gunAbout the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.