Review

The Girl with the Dragon Tattoo je film koji defitivno treba odgledati. Obratiti paznju na originalnu verziju iz 2009, koja dolazi iz Svedske. Na sajtu, imamo i kritiku verzije iz 2011. Aleksandar Jovanovic je pisao review za holivudski rimejk iz 2011 godine. Ovo je njegova kritika: https://filmovipreporuke.com/movie-review/the-girl-with-the-dragon-tattoo-2011

Film je poznat i pod nazivom “Muskarci koji mrze zene”. To je originalan naziv, preveden sa svedskog “Män som hatar kvinnor”.

Odlican mracan triler koji ima sve potrebne elemente za jedan sasvim solidni filmski spektakl. Poznati novinar u godinama i mlada devojka hacker pokusavaju zajedno da rese slucaj nestalih devojaka sa jednog poluostrva u Svedskoj, slucaj koji krije mnogo misterija. Lisbeth Salander, punk gothic devojka u crnom sa velikom tetovazom zmaja na ledjima i novinar Mikael Blomkvist koji je osudjen na pola godine zatvora zbog clanka protiv bogatog industrijalca, su uvuceni u jedan misteriozan zlocin koji povezuje niz ubistava, koji imaju pocetak jos pre cetrdeset godina. Dok vrse ovu nezvanicnu istragu, njihovi zivoti ce se u potpunosti promeniti.

The-Girl-with-the-Dragon-Tattoo-2009-Lisbeth

Glumica Noomi Rapace tumaci glavnu zensku ulogu i nije tipicna zenska heroina, na kakvu su vec navikli ljubitelji holivudskih filmova.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=RL8LI-h2WFc[/youtube]About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.