Review

Bullitt (1968) je film Peter Yatesa, sa Stiv Mekvin-om kao glavnom muskom ulogom, film koji je dobio oskara za montazu. Film je isto poznat po jako dobrim scenama automobilskih potera i jurnjave kolima.

Ovo je, kako bih rekao, tipican hard boiled McQueen-ov film, koji ipak treba izbeci, osim kao niste student montaze. Bullitt je policajac koji treba da zastiti kljucnog svedoka u vaznom slucaju, da ne bude ubijen od strane mafije. Tu je i senator koji prica Bullittu kako da radi svoj posao, ali Stiv Mekvinu niko nece da prica kako se radi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FXQ7wqd93aA[/youtube]

Film je izuzetno spor. Ima jako dosta iritantnih scena, narocito ona zadnja na aerodromu kad vam zvuk sa jakim frekvencama probija usi, dok vi jedva cekate da se konacno zavrsi, ipak traje u beskonacnost. Radnja je klasicna policajska iz sedamdesetih i nema novina. Stiv je odlicno odglumio, mora se reci, ali on se vec navikao na ove uloge.

Bulit nikad ne koristi pistolj cak i kad juri negativce. I naravno Bulit je krajnje neprofesionalan, njego uzor je ocigledno Prljavi Hari.

U svakom slucaju jako dosadan i mucan film. Neka ga  pogledaju samo oni koji vole McQueena, vole potere automobilima kao i americke filmove iz sedamdesetih.About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.