Review

Jesse, sa svojih šesnaest godina, stiže u u Los Angeles, sa željom da bude uspešan model. Ona veoma brzo stiče nova prijateljstva, privlači veliku pažnju u modnoj industriji i ima strahovit početak karijere. Njene nove prijateljice Ruby, Gigi i Sara su ljubomorne.

Film počinje veoma interesantno, i drži paznju do svoje trećine, ovaj deo dosta i podseća na David Lynch-a iz njegovih najboljih dana (Mullholand Drive, Lost Highway). Posle toga sve postaje problematično, i pored toga što film i nema neku izraženiju strukturu radnje i zapleta, ali to ne smeta, čak je i osvežavajuce na neki način. Lepota je moć, je ideja filma, i forma filma se oblikuje oko toga i Jessi to primećuje. Njena lepota je toliko moćna da se sve počinje dešavati u njenu korist gotovo odmah po njenom dolasku. Njena prirodna lepota je nešto što plastična hirurgija u LA-u ne može generisati. Film prikazuje modnu scenu kao veoma hladnu i okrutnu.

Andjeo lepote

Nicolas Winding Refn je još jedan solidno dobar danski reditelj, sa velikim filmskih hitovima, poput: Drive (2011) i Valhalla Rising (2009). U pojedinim delovima filma, kinematografija i fotografija je na zavidnom nivou, jako atmosfericna. Ali nažalost, čini se da su neki delovi samo prozaični, i čini se da postoje samo da zadovolje vizulenu liniju filma.

Nekrofilija, kanibalizam, nadrealno hladni odnosi, nekonvencionalna razmišljanja su svetla koja padaju na privlačnu i neodoljivu šou biznis scenu.

 

 About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.