Review

Unknown (2011) je solidan ako ne i dobar triler u kojem glavnu ulogu tumaci Liam Neeson. U filmu glumi i Diane Kruger koja je jos poznata po filmovima Copying Beethoven, Troy and National Treasure.

Biolozi Dr. Martin Harris (Liam Neeson) i njegova zena Elizabeth Harris (January Jones) stizu na Berlinski aerodrom u nameri da ucestvuju u Globalno poznatom Biotehnoloskom Samitu. U sneznom i dosta hladnom danu, oni uzimaju taksi do njihovog hotela, hotela Adlin, koji se nalazi u centralnom Berlinu. Medjutim, kada stizu tamo, Martin primecuje da je zaboravio da torbu sa dokumentima stavi u taksi. Dok Liz zavrsi prijavu, on odmah krece nazad prvim slobodnim vozilom. Za vreme puta, pri jako klizavom asfaltu, dogadja se incident, taksi slece sa mosta i pada u reku. Vozac u ovom slucaju zena, Gina (Diane Kruger) spasava Martina i izvaci ga iz vode. Sutradan se Liam Neeson budi iz kome, i odmah krece natrag u hotel. Ali kad stize tamo, uvidja problem, niko ga ne prepoznaje, cak ni njegova voljena zena, koja ga cak i upoznaje sa “pravim” Doktorom Martinom. Liam mora da dokaze svoj indentitet, i u tome mu jedino pomaze devojka Gina.

Unknown Liam Neeson carUnknown Liam Neeson drivingUnknown Liam Neeson Berlin

Filmovi Liam Neesona, kako ide vreme, postaju sve bolji i bolji. Radnja filma je odlicno ukomponovana i izbilansirana. Ideja filma i zapleta je sasvim dobra, bolja nego u ostali pokusajima triler mystery filmova zadnje decenije. Liam se odlicno uklopio za ulogu Biologa.  Film je napet taman toliko koliko treba. Sve u svemu jedan solidan film i odlican zaplet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uakoUpfoWfA[/youtube]About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.