Review

Film Bruce Robinsona iz 1987 se nalazi na mnogim listama potcenjenih filmova, koje bi trebalo da pogledati. Pre nekoliko sedmica, pisali smo o jos jednom filmu ovog reditelja, koji se ne hvata veoma cesto za direktorsku palicu. Taj film, dosta slabiji od ovog je “Rum Diary“.

Radnja filma “Withnail i Ja” se desava 1969, u Londonu i prati pricu dva nezaposlena glumca, kojih ima mnogo u tim vremenima u Engleskoj, mada mozmeo reci da ih i sada ima mnogo. Glavni junaci su Marwood (koji je u sluzbi naratora radnje) i znatno karakteristicniji i zanimljiviji lik Withnail (kojeg glumi Richard E. Grant). Oni zive u jednoj velikoj rupi od stana, gde vladaju razni glodari, sa jako malo para i u velikoj prljavstini. Cak i malo para koje im neko posalju koriste uglavnom za alkohol. Uskoro dobijaju sansu da malo pobegnu u obliznje selo blizu Londona, i da tamo nadju mir i hranu. To se i desava, ali uskoro shvataju da selo (countryside) nije onako kao sto su zamisljali da jeste.

“Besplatan za one koji mogu da ga priuste, a veoma skup za one koji ne mogu”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4CVRiL7h9Xw[/youtube]

Withnail_and_I_countrysideWithnail_and_I_carwithnail_i jaZanimljiv britanski film, sa veoma dobrom atmosferom, karakterima i smislom za humor.About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.