Review

F

ilm Evropa mi je dao veliki utisak da ne kazem, otkrovrenje, da je film grana umetnosti, u kojoj, bi moglo jos mnogo da se istrazuje i eksperimentise.

Posto sam oduvek bio pristalica forme, u umetnosti, kao kljucne stvari, koje je definise na neki nacin, obratio sam punu paznju, na Fon Trirovo veoma zanimljivo.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rvnlawgfAY4[/youtube]

Na primer: eksperimentisanje sa crnom belim filmom i bojom, sa kombinovanjem platna u pozadini i prednjim planom, razlivanjem crvene mrlje na crnoj beloj pozadini i koriscenjem carsava ili platna za menjanje scena.

Siguran sam da su ljudi koji se bave filmom i koji ga proucavaju svesni da na njegovom polju moze jos dosta da se kreira i radi. Pristalica sam toga da film bude potpuni eksperiment cak i mozda i bez nekog odredjenog sadrzaja i oslobodjen mnogih stega koje mu onemogucavaju da se dodje do mnogo dubljeg i bogatijeg izraza.

Analogiju za pomenute stvari mozemo naci u avantgardnoj drami, modernom baletu, modernistickom slikarstvu ili free jazz-u. I cak ove tendencije ili stilovi, mogu da se upotrebe kao elementi u stvaranju jednog takvog eksperimenta na filmu.europa trailer



About the Author

avatar
Dragan Mitic
Dragan Mitic rodjen u Nisu, Srbije. Zavrsen Fakultet Umetnosti u istom gradu. Voli da proucava razne vrste umetnosti.