Review

Posle uspesnih filmova veoma cesto slede prilicno neuspeli nastavci. Novu avanturu najpoznatijeg ultraekscentricnog detektiva iz Ulice Bejker 221b ponovo ozivljenog na filmskom platnu od strane Gaj Ricija, na svu srecu, nije u tolikoj meri zakacila ista sudbina. Novi film nam konacno otkriva i zagonetnu licnost, Holmsovo antipod, profesora Morijartija.

Robert Dauni Dzunior kao Serlok Holms i Dzad Lo kao Dr. Votson su uspeli da odrze glumacku hemiju iz prethodnog filma i nista vise od toga. Kao i svaki nastavak prethodno komercijalno uspesnog filma, tako i novi Serlok Holms vise prsti od akcije, ali sa manje dosetki i preokreta. Ali, i pored toga gledljivost ostaje na potrebnom nivou.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DpxtbtnC1u8[/youtube]

Primetan je zacin istocnjackih borilackih vestina u koreografiji pri cemu lik Serloka Holmsa na momente dobija izgled Dzeki Cena u engleskom ruhu. Prepoznatljiv rediteljski stil Gaj Ricija ponovo na dinamican nacin spaja elemente detektivske price i slepstik komedije, ali ne tako efektno kao u prvom filmu.

Epizodno pojavljivanje Holmsove ljubavi Irene Adler(Rejcel MekAdams) na samom pocetku “Igfre senki” koja je, inace, cinila okosnicu dogdjaja u prvom filmu, je nadomesteno novim zenskim likom u tumacenju Numi Rapos. Slabost ovog prebacivanja tezista na lik Numi Rapos je upravo u tome sto je ona mnogo vise zena za ukras nego zena od akcije.

Sve u svemu “Igra senki” se malo vise preigrala, ali i ostavila dovoljno razloga da Serlok Holms nove generacije, na zadovoljstvo svih fanova, ponovo zaigra u nekoj novoj detektivskoj avanturi.About the Author

avatar
Aleksandar Jovanovic
Ekonomski fakultet Nis, Bluz, Filmovi, Stenli Kjubrik, Teksas, ZZ Top, Filmske Preporuke