Review

The Million Dollar Hotel ili Hotel od Milion dolara je jos jedan odlican film vrhunskog reditelja Wim Wendersa. Odlican film, mada nije za svaciji ukus. Wim Wenders je stavio ovu ljubavnu pricu na cudnom mestu pod cudnim okolnostima. Skroz u njegovom melanholicno inventivnom stilu. Ovo ide u listu najboljih Wendersovih filmova zajedno sa Lisabonskom pricom, Pariz Teksas, i sa joj nekoliko naslova .

Hotel-od-milion dolara

Ovo nije obican hotel a njegova poruka je: Svako ima nesto da krije. Film pocinje tako sto sin bilionera umire u jednom jeftinom hotelu za skitnice. Ubrzo dolazi federalni agent da ispita temeljno sve stvari i otkrije da li se radi o ubistvu ili samoubistvu. Njega glumi Mel Gibson. Ovaj hotel je poznat po tome sto uglavnom prima skitnice, ljude koji su previse siromasni i mentalno bolesni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aGK1NvBR_vQ[/youtube]

Film prikazuje tragicnu ljubavnu pricu izmedju Tom-Toma i Eloise koju tumaci Mila Jovovic.

Ona je ljubav mog zivota. Iako je jos nisam upoznao.

Ono sto je zanimljivo za ovaj film je to da je film “Hotel od Milion dolara” delom produciran od frontmena grupe U2. Bono je ucestvovao i u soundtracku sa pesmama: “Until the End of the World ” i “Where the Streets Have No Name”. Tim Roth je trebao da igra glavnu ulogu Tom-Toma ali nije uspeo da stigne zbog previse obaveza, pa je odigrao samo epizodnu ulogu: Izzy.

Jasna parabola sa knjigom “Jedna godina samoce”, cudno atmosferican film koji treba obavezno da se pogleda.

U ovom svetu, istina je samo objasnjenje koje vecina ljudi hoce da kupi

Hotel of 1000000 dollars girl

million-dollar-hotel-tom tom

 

 About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.