Review

“Rum Diary” ili u prevodu Dnevnik Ruma je jos jedna u nizu novih filmova Johnny Deppa.  Film je radjen po noveli Hunter S. Thompson i docekan je sa puno pozitivnih vibracija a potom je usledila prilicna doza razocarenja. Tipicna uloga J. Deppa i njegovo sada vec mozemo reci “smiranje” za ovakve uloge . Fim je oznacen kao komedija, ali nista nije smesno. Isto je triler, bez zapleta. Drama, bez radnje. Vise dodje kao stislka, glumacka neuspela vezba za sve Dzoni Depp fanove.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0YUx36yLLug[/youtube]

Doduse, film vredi videti zbog lepih delova grada, kako eksterijera, tako enterijera. Portoriko, grad nepredvidosti. Paranoja u Las Vegasu je totalno drugaciji i bolje izveden od “Dnevnika ruma” ako ih smem uporediti.

Film govori o Americkom novinaru koji prihvata jedna freelance posao i odlazi u Puerto Rico, da radi za jedne lokalne novine. To se odvija pedesetih godina proslog veka, i grad pokusava da stvori balans izmedju kulture jednog ostrva i ljudi koji trenutno zive tmao, kao i mnostvo turista koji dolaze. Sam grad deluje pomalo arhaicno, sa jakim i lepim bojama. Ukoliko kao zelite jedan opusten film, bez mnogo naprezanja sivih celija, onda mozete pogledati ovaj naslov.

Johnny Depp red carJohnny Depp rumAbout the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.