Review

Ambiciozna i zanimljiva ideja je bila okupiti glumačku ekipu koju će predvoditi Mads Mikkelsen i Eva Green i uz to ubaciti harizmatičnog bivšeg fudbalera, sada glumca u razvoju i revolucionara Eric Cantonu i napraviti western na skandinavski način. Problem je u tome, što je scenario isuviše prosečan i priča mnogo puta već ispričana. Ali daleko od toga, da film ne treba pogledati ili čak preskočiti. Jedna zanimljivost, film je sniman u Južnoj Africi, što nije toliko karakteristično za western filmove.

Osveta kao glavna tema, javlja se sa obe strane, sa strane dobra i strane zla. Danski imigrant Jon Jensen hoće da osveti svoju ženu i sina, dok glavni negativac Henry Delarue, hoće da osveti svog brata.

filmovi salvation

Film previše liči na autentičan američki western. Fotografija u filmu je zaista impresivna i vredi odgledati Salvation samo zbog toga.

Eva Green i Mads Mikkelsen su se već susreli u sasvim solidnom Džejms Bond ostvarenju Casino Royale (2006). Mads je glumio glavnog negativca u filmu, dok je Eva bila Bondova devojka, sa velikom dozom mistike, tada ne toliko karakterično za tu vrstu uloge

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Tr-o8avharo[/youtube]

Salvation je moderan predvidljiv western film, koji je odlično skockan i sredjen, sa solidnom atmosferom ali bez prave dinamike, sa previše čistom slikom, stereotipnim i ne-prirodnim dijalozima, i sa epitetom prosečnosti.About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.