Review

Naučnici tvrde da duša teži 21 gram, tj. čovek nakon smrti ima 21 gram manje nego kad je meren pre smrti. Nije utvrđeno zbog čega je to tako. Alejandro González Iñárritu je pokušao ovim filmom da iskaže svoje viđenje i to je, bez sumnje, uradio maestralno.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=67w5bt9eMtM[/youtube]
Priča prati živote troje ljudi koje jedna saobraćajna nesreća povezuje i menja njihove živote iz korena. Džek (Benicio del Toro) je bivši robijaš, narkoman i prestupnik koji se nakon poslednjeg izlaska iz zatvora posvetio bogu i prestao da živi životom prestupnika. Pol (Sean Penn) je profesor matematike sa teškim srčanim oboljenjem, kome nije ostalo puno od života. Jedini spas je transplatacija srca. Kristina (Naomi Watts) je takođe bivši narkoman, sada majka dvoje dece i supruga Majkla, čoveka koji je izvukao iz problema i omogućio joj normalan život. Njegova smrt će drastično promeniti sve, stvorivši glavnim junacima veće probleme nego one iz kojih su se jedva izvukli.
21 grams 3 pictures in onePored fenomenalne nelinearne montaže, koja film čini još napetijim i interesantnijim, za odličnu muziku pobrinuo se Gustavo Santaolalla, dok su Benicio i Naomi bili nominovani za oskara.


About the Author

avatar
Danilo Crnogorac