Review

P

re nego sto se upleo u mrezu “SPIDERMAN” trilogije (najavljen je i 4.nastavak), Sem Rejmi, tvorac neprevazidjene horor trilogije sa jakim elementima slepstik komedije “EVIL DEAD”, rezirao je natprosecan, moze se reci, post noar film sa odlicnom glumackom ekipom.

Bil Pekston kao prosecni knjigovodja, Bridzit Fonda u ulozi njegove zene, blisatvi Bili Bob Tornton u ulozi neostvarenog i infantilnog brata i dr.

I u ovom slucaju je pronadjena torba sa milionima “zelembaca” predmet ljudskih grehova, krivice i konacnog pokajanja koje ne donosi nikad istinsku katarzu.

“A SIMPLE PLAN” se drzi scenarija klasicnog noar filma gde su obicni ljudi uvek rastrzani izmedju sudbinske dileme “uzmi ili ostavi”.

Ako uzmes, beskrajna spirala zlocina je neizbezna i nezaustavljiva, ako ostavis, onda si osudjen na drustveni prosek i uvek pretecom hipotekom nad imovinom.

U tome i jeste vrednost ovog filma!Klasican zaplet uz pravolinijski tok price sa punim zamahom glumackog talenta.Veliki novac je oduvek bio djavolja rabota,a ko daleko ode u setnju sa djavolom tesko se vraca na pravi put.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RbFV5sUdio8[/youtube]About the Author

avatar
Aleksandar Jovanovic
Ekonomski fakultet Nis, Bluz, Filmovi, Stenli Kjubrik, Teksas, ZZ Top, Filmske Preporuke