Review

Religiozni bluz muzicar, kojeg glumi Samuel L. Jackson nailazi na devojku pretucenu na smrt. On pokusava da joj pomogne na bilo koji nacin. Naziv filma je uzet iz legendarne pesme Blind Lemon Jefferson-a, jos iz 1927. godine. Lazarus, glavni lik, koji je skoro izgubio zenu i koji se od tada malo udaljio od okoline i ljudi, ima svoju bastu i gleda svoja posla. Iako dosta pobozan, u pojedinim momentima ispituje svoju veru prema sebi i prema drugim ljudima. U njegov zivot ulazi totalni kontrast. Mlada buntovna devojka, nimfomanka, osoba bez mnogih limita. Njemu i njoj ce ova promena znatno da prija.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gk8lEyjdato[/youtube]

“Jecaj Crne Zmije” je svakako film koji drzi paznju a i mnogo vise od toga. Bice vam drago sto ste otkrili ovaj jedinstven film a za ljubitelje bluza on ce predstavljati pravu filmsku radost. Nekonvencionalna radnja sa odlicnom glumackom postavom. Soundtrack je isto okupio odlicne muzicare: The Black Keys, John Doe, R.L. Burnside, Bobby Rush, Jason Freeman i Alvin Youngblood Hart.

Juznjacki delta bluz, atmosfera otkupljenja, odlicna hemija izmedju Jacksona i Ricijeve, jedan od najboljih filmova snimljenih u 2006. godini i jedna od najboljih uloga Samuel L. Jackson. Pogledati sto pre!

Black Snake Moan screenshotBlack Snake Moan chemistryAbout the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.