Review

Kvantna fizika kaže, da obe realnosti postoje u isto vreme. Te da se samo kada otvoriš kutiju one uruše u jedan događaj. Dva stanja nastavljaju postojati odvojeno i neuskladjeno jedno od drugog, svaki stvarajuci novi ogranak realnosti, bazirano na dva ishoda. 

U noći astronomske anomalije, kada kometa prolazi iznad Zemlje, grupa prijatelja se okuplja u kući jednog od njih, da uz priču i večeru, proćaska o nedavnim dogadjajima u njihovim životima. Ubrzo, njih osam shvataju, da se ova noć pretvara u noćnu moru i stvarnost koja ih zatekne po nestanku struje je drugacija od svega što su iskusili i doživeli.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sEceDz1Rodc[/youtube]

Naslov filma ukazuje na osobinu onoga što je koherentno, sto povezuje, sraslost. Tako i u ovom filmskom ostvarenju, osobe koje su se sastale te večeri, prijatelji i poznanici, postaju povezani u neraskidivi niz dogadjaja, koje mogu i matematicki da se izraze. Coherence je film pun tenzije i misterije. Zanimljivo je da je ovaj niskobudžetni film radjen bez scenarija, to jest, glumci nisu znali dalji tok dogadjaja, jer im je reditelj James Ward Byrkit, dao samo zapise onih scena koje se snimaju u datom trenutku. Uz ovakvu dramsku  sktrukturu, glumcima je bilo dozvoljeno i da improvizuju. 

 About the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.