Review

Radnik u fabrici masina,  Trevor Reznik (kojeg glumi Christian Bale) nije spavao godinu dana. Insomnija koja ga muci polako ulazi u sve sfere njegovog zivota, tako da se u jednom trenutku i sam Trevor pita sta je stvarno a sta nije.

Ono sto je veoma interesantno za ovaj film, Christian Bale je morao da jako mnogo oslabi za ovu ulogu, i prosto ne mozete da verujete svojim ocima dok ga gledate i pitate se da li je to stvarno on. Mislim da je to “pripremanje” prevazislo granicu “spremanja za ulogu”. Ugrozio je i svoje zdravlje zbog toga. I to je jedna od najekstremnijih cinjenica priprema za ulogu. Oslabio je nesto vise od 30 kila i to je za sada rekord.

Ime glavnog junaka “Trevor Reznik” je nastalo od imena Trent Reznor, clana veoma poznatog benda “Nine Inch Nails”, ciji veliki fan je pisac scenarija za ovaj film, Scott Kossar. One je cak zeleo da ceo soundtrack bude uradjen sa njihove strane, ali reditelj ovog filma nije zeleo da film ide u tom pravcu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bRoYCwUvBPc[/youtube]

Paralela sa knjigom Dostojevskog “Zlocin i kazna”. 1:30 AM je veoma znacajno vreme za Trevora. Film je skoro u celosti snimljen u Barseloni, sto je isto veoma zanimljivo, najvise zbog troskova.

Film sa odlicnom fotografijom i veoma dobrom suspense atmosferon. Uzivacete!

Stevie: Da li si dobro?
Trevor Reznik: Zar ne izgledam dobro?
Stevie: Da si kojim slucajem jos malo tanji, ne bi ni postojao.

Machinist in the darkAbout the Author

avatar
Milos Itic
Filmski Reditelj i Kriticar. Rodjen u Vranju. Zivi u Nisu.